Waterstof is als atoom het meest voorkomende element in het universum en als molecuul een energiedrager van de toekomst. Bij de verbranding wordt H2 namelijk primair naar water (H2O) omgezet. Zodoende is waterstof als energiedrager CO2-neutraal. Waterstof kan op verschillende manieren worden geproduceerd. Dit kan op basis van aardgas maar ook door de elektrolyse van water met behulp van elektriciteit uit duurzame energie zoals wind en zon.

Wat is waterstof?

Universele allrounder

Als bedrijf kunt u waterstof gebruiken om:
•  uw productieproces voor te bereiden op de toekomst
•  bij beschikbaarheid een alternatief op aardgas te hebben
•  op termijn 100% CO2-neutraal te worden

E.ON begeleidt u daarbij als competente energiepartner met expertise in ontwerp, engineering, financiering, realisatie en bedrijfsvoering. Op basis van een vrijblijvende haalbaarheidsstudie onderzoeken wij graag samen voor uw productielocatie verschillende alternatieven op maat.

De voordelen van waterstof?

Opslag en transport

Waterstof is voor industriële toepassingen een veilige en beschikbare technologie. Investeringen in de benodigde infrastructuur zijn echter nog wel noodzakelijk.

Duurzame productie

Naast de conventionele productie met aardgas kan waterstof ook 100% duurzaam met hernieuwbare energie zoals zon en wind worden geproduceerd. 

Breed inzetbaar

Soortgelijk aan aardgas kan waterstof industrieel als brand- en grondstof, residentieel voor verwarming alsook voor transport worden ingezet.

Vermindering van emissies

Met elektrolyse kan waterstof zonder CO2-emissies worden geproduceerd. De verbranding van waterstof is onafhankelijk van het productieproces altijd CO2-vrij.

Energieterug-winning

Samen energieverlies reduceren en terugwinnen

WKK

Samen de voordelen van WKK realiseren

Flexibiliteit

Uw energie- en productieproces op elkaar afstemmen

Meer weten over andere oplossingen?

Meer weten over waterstof? Neem nu contact met ons op

Contactformulier

*
*
*
*
*

Gegevensbescherming *

Hierbij erken ik dat mijn persoonlijke gegevens worden verwerkt door E.ON Power Plants Belgium BV in overeenstemming met de verklaring inzake gegevensbescherming (www.eon.be/nl/verklaring-gegevensbescherming.html)