WKK

Meer rendement, minder emissie

Wat is WKK?

Warmte-krachtkoppeling (afgekort WKK) staat voor de gecombineerde productie van warmte en elektriciteit. Daarbij wordt de restwarmte die bij de elektriciteitsproductie vrijkomt nuttig gebruikt. De geproduceerde warmte kan in de vorm van stoom of warm water bijvoorbeeld voor verwarming of voor industriële productieprocessen worden ingezet. Het principe van WKK kan worden toegepast voor diverse brandstoffen, zoals bijvoorbeeld aardgas, waterstof, biogas of biomassa. 

Efficiënte performer

Als bedrijf kunt u WKK gebruiken om:
•  uw productieproces energetisch efficiënter te maken
•  met WKK-ondersteuning kosten te besparen
•  CO2-emissies te reduceren

E.ON begleidt u daarbij als competente energiepartner met expertise in ontwerp, engineering, financiering, realisatie en bedrijfsvoering. Op basis van een vrijblijvende haalbaarheidsstudie onderzoeken wij graag samen voor uw productielocatie verschillende alternatieven op maat.

De voordelen van WKK

Lokale elektriciteitsproductie

Door de lokale productie van elektriciteit vermijdt u afname van het elektriciteitsnet, waardoor verschillende netkosten, toeslagen en belastingen worden vermeden.

Hoog-efficiënte energieproductie

Het hogere rendement ten opzichte van gescheiden productie komt u als kostenvoordeel ten goede. Het nadeel van de kleinere schaalgrootte wordt gebruikelijk door de ondersteuning op WKK gecompenseerd.

Bevoorradingszekerheid

De decentrale productie van elektriciteit draagt bij aan de ontlasting van het distributie- en transportnet en zodoende ook aan de algemene bevoorradingszekerheid.

Minder emissie

De efficiëntere gecombineerde ten opzichte van gescheiden productie resulteert in een aanzienlijke reductie van CO2-emissies.

Onze klanten

Meer weten over de oplossingen bij onze klanten?

Onze oplossingen

Ontdek hier meer oplossingen voor uw productieproces

Ontdek hier meer over onze oplossingen

Meer weten over WKK? Neem contact met ons op!

Contactformulier

*
*
*
*
*

Gegevensbescherming *

Hierbij erken ik dat mijn persoonlijke gegevens worden verwerkt door E.ON Power Plants Belgium BV in overeenstemming met de verklaring inzake gegevensbescherming (www.eon.be/nl/verklaring-gegevensbescherming.html)